Потписан уговор за брзу саобраћајницу од Иверка до Лајковца

БЕОГРАД: Уговор о пројектовању и изградњи брзе саобраћајнице од Иверка до Лајковца и регулуацији реке Колубаре, вредан 158 милиона евра, потписан је данас у Београду.
mihajlovic, drobnjak, bo, fonet
Фото: FoNet

Комерцијални уговор потписали су потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, директор "Путева Србије" Зоран Дробњак и директор компаније "Чајна Шандонг" Џанг Ђанчао.

Изградњом ове саобраћајнице Ваљево и читава околина добиће директну везу са ауто-путем "Милош Велики".

Саставни део овог пројекта је и потпуно уређење реке Колубаре и водотокова, што ће спречити даља плављења овог дела Србије.

Укупна дужина деонице је 18,3 километара, а почетак радова планиран је за 17. јун.

На траси ће се налазити 25 објеката, 2,5 км мостова и једна петља.

Финансијер пројекта је Влада Србије, инвеститор „Путеви Србије“, а радове ће изводити кинеска компанија „Чајна Шандонг“, у складу са државним споразумом Србије и Народне Ребублике Кине.

Брза саобраћајница Иверак-Лајковац представља попречну везу у путној мрежи Србије и повезаће делове Босне и Херцеговине са ауто-путем „Милош Велики“ и Коридором 10 и пројектована је за брзину до 100 км/ч, наводи се у саопштењу.

Потписивању комерцијалног уговора присуствовала је и амбасадорка Кине у Београду, Чен Бо, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести