Позната светска такси компанија Убер долази у Србију?

БЕОГРАД: Велики број таксиста широм Србије данас је добио понуду да путнике превозе преко апликације Убер, пише B92.net.
uber
Фото: Promo

Наводно, један број таксиста добио је СМС поруку у којој их представници фирме из Бирмингема зову да се "повежу и зараде". У поруци је наведен британски број телефона, као и сајт Повези.ме регистрован у Црној Гори.

"Имамо информацију да је УБЕР пустио апликацију за возаче и кориснике у Србији. Струковно удружење таксита - СИТАБ, тражило је од Министарства саобраћаја састанак Радне групе. Закон се не спроводи од стране инспекције и комуналне полиције према лицима и привредним субјектима која у форми удружења користе Закон о превозу путника у друмском саобраћају. Овде је сада реч о фирмама које противно Закону о превозу путника, без испуњавања законом прописаниих услова за возаче и правне субјекте,обављају и организују такси превоз", за Б92 каже Владо Булатовић, председник СИТАБ-а.

Булатовић наводи да у Србији, попут УБЕР-а већ послује ЦарГо.

Б92.нет подсећамо да је пре два месеца Београд десетак дана био паралисан због протеста београдских таксиста и поставља питање да ли ће долазак Убера бити повод да се они врате на улицу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести