Премошћен Бегеј, гради се мост на траси обилазнице код Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: На траси магистралног пута обилазнице око Зрењанина постављен је први бетонски носач преко реке Бегеј чиме је почела монтажа конструкције будућег моста на овој деоници, објављено је на сајту Града Зрењанина.
Begej u Zrenjaninu Foto: Dnevnik.rs/ arhiva Dnevnika
Фото: Dnevnik.rs

"Уз помоћ две моћне аутодизалице, постављене на обе обале, и привремене приступне барже, појединачни сегменти допремају се изнад реке и постављају на стубове моста. Ових сегмената је укупно шест, појединачне су тежине 85 тона, сви су завршени и налазе се на самом градилишту моста", објашњавају надлежни у Зрењанину.

У близини моста требало би да почну и радови на изградњи велике кружне раскрснице, односно укрштању трасе обилазнице и магистралног пута Зрењанин - Житиште - румунска граница, односно Темишварског друма.

Дужина трасе која се гради, од Михајловачког до Темишварског друма, укључујући и мост преко Бегеја и две кружне раскрснице, износи 3,7 километара.

Укупна вредност те инвестиције износи 423.172.530 динара.

Овим радовима, како се наводи, Зрењанин добија нови мост преко Бегеја после скоро три деценије, након што је 1992. године пуштен у саобраћај мост у Принциповој улици.

Ово ће бити десети мост преко реке или језера, а укупно једанаести, с обзиром да један од њих, пешачки мост на сувом, није у функцији.

Биће то, кажу, и шести мост за саобраћај моторних возила, уз три искључиво пешачка и један железнички.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести