Продаја преко Амазона за два дана премашила 11 милијарди долара

ЊУЈОРК: Промет на мало у Сједињеним Државама током Амазоновог 48-часовног догађаја Прајм Деј премашио је ранији рекорд забележен за време прошлогодишњег Сајбер понедељка.
с
Фото: Pixabay.com

Укупан промет у е-трговини је у понедељак и уторак износио више од 11 милијарди долара, што је раст од 6,1 посто у односу на Прајм Деј одржан у октобру 2020, према индексу који прати компанија Адобе Аналитикс, а који обухвата више од билион онлајн посета америчким малопродајним сајтовима и преко 100 милиона артикала у 18 категорија производа, извештава ЦНБЦ.

Промет на мало на мрежи износио је у понедељак, првог дана Прајм Деја, 5,6 милијарди долара, а другог дана 5,4 милијарде долара, наводи се у саопштењу Адобеа.

Минули понедељак је најпрометнији дан по дигиталној продаји у досадашњем току године, а уторак је други по вредности, додали су из Адобеа.

Током прошлогодишње сезоне празничних куповина, за време Сајбер понедељка, остварен је промет од око 10,9 милијарди долара, што је амерички једнодневни рекорд у онлајн потрошњи.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести