Продаја сомборске Заставе: На добошу покретна имовина бившег гиганта

СОМБОР: Некада моћна сомборска фабрика специјалних возила, која је пословала у саставу крагујевачке „Заставе“, иначе одавно у стечају, огласила је прву продају дела покретне имовине стечајног дужника јавним надметањем.
zastava automobili
Фото: Youtube Printscreen

Предмет продаје чине две целине, а како је наведено, у првој продајној групи су по три путничка и теретна возила.

Купцима су понуђене две „заставе флорида“ и „фијат линеа“, односно „застава флорида поли трафик“, те два теретна возила „застава 85.14“, док почетна цена за возни парк износи 732.601 динар, уз обавезан депозит од 293.000 динара.

Другу продајну целину чине залихе, а почетна цена биће 1.756.608 динара. Како је објављено, пакет чине резервни делови и репроматеријал, производни инвентар, алат и пратећа опрема, залихе сировина и отпад. Имовина се купује у виђеном стању и може се разгледати након откупа продајне документације, сваким радним даном од 10 до 15 часова, а најкасније седам дана пре заказане продаје, уз претходну најаву поверенику стечајног управника.

Продаја ће бити организована 5. октобра 2018. године у новосадском Одељењу за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Продаја имовине стечајног дужника „Застава – специјални аутомобили“ почела је последњих дана 2017. године, када је објављена континуирана продаја резервних делова. Већ крајем јануара ове године расписана је и прва озбиљна продаја некретнина.

Понуђена су била три стана у власништву некадашњег индустријског гиганта.

Како је објављено на сајту Агенције за лиценцирање стечајних управника, стан од 60 квадратних метара у Јоргованској улици продат је Невенки Берић за 847.500 динара, док је стан исте величине на Стапарском путу Д-7 продат Стевану Папу за 966.294 динара. Власник последњег понуђеног стана од 62 квадратна метра, и то за 946.000 динара постао је Јован Ђан.

М. Мћ

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести