Продат хотел Фрушка гора у Лежимиру за 20 милиона динара

Хотелски комплекс у Лежимиру продат је компанији „ПХ1 инвест” из Бешке за готово 20 милиона динара, рекли су из Градске управе Сремске Митровице за „еКапију”.
д
Фото: Dnevnik.rs

Намена комплекса ће остати иста, угоститељско-туристичка, те ће традиција бити настављена, поручују из Градске управе.

Нови власник, компанија „ПХ1 инвест”, има дугогодишње искуство у туризму и угоститељству, а у њиховом власништву је и познати Салаш 137 код Новог Сада.

Иначе, од укупне суме за коју је продат хотелски комплекс, око 90 одсто добио је Град, а остатак приватни власници, који су поседовали део земљишта.

Хотелски комплекс у Лежимиру, који је златно доба доживео седамдесетих година прошлог века, да би после тога кренуло његово пропадање, понуђен је на продају средином августа ове године, преноси „еКапија”. Разлог дугогодишњег пропадања хотела, који је деведесетих био дом избеглица с простора бивше Југославије, јесу нерешени имовинскоправни односи. Наиме, иако је хотел био у власништву Града, део земљишта био је у приватном власништву, а власницима је додељен процесом реституције.

Сада су од хотела остали само темељи и зидине, па се Митровчани надају да ће инвестиција оживети туризам тог краја

Хотел у Лежимиру изграђен је шездесетих година, а најпре је пословао у склопу тадашњег ПИК-а „Сирмијум”, да би касније припао Угоститељском предузећу „Парк” из Сремске Митровице. Као туристички бисер привлачио је госте из свих крајева земље.

Сада су од хотела остали само темељи и зидине, па се Митровчани надају да ће инвестиција оживети туризам тог краја.

Е. Д.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести