Продата фабрика "Слобода апарати" из Чачка

ЧАЧАК: Фабрика „Слобода апарати”, која је производила уређаје за домаћинство, продата је као правно лице, на јавном надметању у Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Београду, која је до сада управљала овим дужником.
r
Фото: Youtube Printscreen

По цени од 390 милиона динара, власник ове некадашње фабрике кућних апарата, постао је трочлани конзорцијум, кога чине ДОО за производњу, трговину и услуге „Европа ЦБА” из Чачка, као представник конзорцијума, „Кит комерц” ДОО из Београда и „Тргојуг” ДОО за трговину и посредовање, преноси Глас западне Србије.

Предмет продаје било је 15 објеката, фабричких хала и пословних зграда, које су или у мешовитој својини стечајног дужника или с правом државнине или као ванкњижно власништво.

На продаји су биле и опрема и залихе на локацији у Љубићу, возила и потраживнаја по основу откупа 16 станова у друштвеној својини.

Приватизација „Слобода апарата” започета је 2005. године и никада није спроведена. Погони су затворени 2008. године, а 2018. Привредни суд у Чачку, прогласио је банкротство предузећа.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести