Продате само три трговине Агрожива

Прошле недеље у Центру за стечај АЛСУ у Новом Саду на продаји се први пут нашла имовина компаније за производњу меса „Агрожив” АД Житиште у стечају.
agroziv
Фото: Dnevnik.rs

Почетне продајне цене биле су половина од процењене вредности, а имовина је подељена у три целине.

Како је за „Дневник” изјавила повереница Драгица Арсић, продата је само трећа целина у којој су три просторије трговине у Житишту, док за друге две – пословне просторе у Житишту и понуђене жигове заинтересованих није било.

То пак значи да ће се преостала и непродата имовина „Агрожива” поново ићи на јавно надметање.

Некада чувена компанија „Агрожив”, чији је стопостотни власник држава, одлуком Привредног суда у Зрењанину отишла је у стечај 9. септембра 2016. године.

У образложењу за отварање стечајног поступка стоји да је Министарство привреде навело да нема заинтересованих за приватизацију „Агрожива”, подсећајући на то да је закључком Владе Србије од 3. марта 2016. године покренута иницијатива за приватизацију те компаније као субјекта приватизације, али да у самом поступку није било заинтересованих.

Пошто је „Агрожив” већ те 2016. године био чак 915 дана у непрекидној блокади, Привредни суд је донео одлуку о отварању стечајног поступка. Три године касније, 2. октобра 2019, на продају је први пут понуђена имовина „Агрожива” подељена у три целине. Купци су имали прилику да упола цене купе жигове и пословни простор у Житишту.

Наиме, вредност жигова регистрованих код Завода за интелектуалну својину – а реч је о њих пет – процењена је на 106.054.760,026 динара, а понуђени су на продају по почетној цени од 53.027.380 динара.

Процењена цена друге целине, у којој је више пословних простора угоситељства, износи 42.616.807,72 динара, а почетна на лицитацији била је 21.308.404.

Љ. М. – Ж. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести