Продекспо 2018 у Москви: На српском штанду излаже 15 компанија

МОСКВА: У Москви је почео 25. међународни сајам прехрамбених производа „Продекспо 2018“, на коме се представља 15 српских компанија у области производње млечних производа, месних прерађевина, програма замрзнутог воћа и поврћа, сокова. 
prodekspo moskva
Фото: Youtube Printscreen

Национални штанд Србије су првог дана посетили Јевгениј Громико, заменик министра пољопривреде Русије и Славенко Терзић, амбасадор Србије у Русији.

Наступ домаћих компанија на сајму „Продекспо 2018“ организовали су Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС), уз подршку програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, с циљем промоције потенцијала домаће привреде, подршке извозницима и повезивања с партнерима у иностранству. 

Већ првог дана сајма представници наших компанија одржали су низ билатералних састанака са потенцијалним партнерима, саопштено је из ПКС.

На националном штанду Србије, површине 120 метара квадратних, представљају се: Бахус из Параћина, Меггле Србија из Крагујевца, ПИП из Новог Сада, Карнекс из Врбаса, Беоцапра из Шида, Земљорадничка задруга „Моравац“ из Лесковца, Нецтар из Бачке Паланке, Куч-Компани из Крагујевца, "Млекара Шабац", као и фирме са седиштем у Београду - ИТН Гроуп, Мастер фрутс, Мундорама, Национална дистрибуција, „Златиборац“ и Миракс Аграр.

Ове године на сајму „Продекспо“ излаже 2.450 компанија из 63 земље. У питању је највећа и најзначајнија специјализована изложба прехрамбене индустрије у Русији и Заједници независних држава, у оквиру које се организују пословни сусрети произвођача, извозника и дистрибутера, као и представника водећих малопродајних трговинских ланаца.

Овај сајам годишње посети преко 60 хиљада људи из око 100 земаља.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и организују извоз на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте. 

Традиционално учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа у Русији, региону Заједнице независних држава и шире, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном расту извоза.    

„Продекспо 2018“ траје до 9. фебруара.

Извоз из Србије у Русију прошле године је повећан за 25,7 одсто у односу на 2016. годину и очекује се да ће премашити милијарду долара, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести