Продужен рок за Аеродром, избор понуђача до 29. децембра

БЕОГРАД: Рок за избор понуђача за концесију за Аеродром Никола Тесла продужен је до 29. децембра, објављено је у обавештењу Владе Србије и Аеродрома "Никола Тесла". 
Aerodrom Nikola Tesla
Фото: Tanjug

Обавештење о продужењу рокова у поступку за давање концесије данас је објављено у листу "Политика", а 24. децембра објављено је у "Службеном гласнику". 

Одлука о изабраном понуђачу за концесију требало је да буде донета до јуче, а као разлог за продужење рока до 29. децембра наводе се божићни празници и нерадни дани. 

Јавни позив заинтересованим концесионарима Влада Србије и Аеродром Никола Тесла објавили су 10. фебруара 2017. године, а пристигле су четири понуде.

Понуде су доставили швајцарско-француски конзорцијум Зурић Аирпорт са компанијама Eiffage и Meridiam Eastern Europe Investments, индијско-грчки конзорцијум GMR Infrastructure ltd и Terna, француска компанија Vinci Airports и јужнокорејско-турско-кипарски конзорцијум Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure. 

Предмет концесије је финансирање, развој кроз изградњу и реконструкцију, одржавање и управљање инфраструктуром аеродрома и обављање делатности оператера аеродрома. 

Предвиђено је да се концесија даје на 25 година. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести