Производна очекивања немачких индустријалаца порасла

МИНХЕН: Производна очекивања немачких индустријалаца су порасла у августу, показују резултати истраживања економског институа ИФО.
industrija/pixabay.com
Фото: pixabay.com/industrija

Индекс очекивање будуће производње, према анкети спроведеној у августу међу директорима немачких компанија, попео се на 27 поена са 23 бода у јулу, на највиши ниво у поређењу са дугорочним просеком, наводи се у саопштењу инситута достављеном Танјугу.

"Очигледно, компаније се надају да ће уска грла у снабдевању полупроизводима полако попустити у наредним месецима", каже Клаус Вохлрабе, шеф истраживања у ИФО-у.

Регистрован је нагли раст очекивања у аутомобилском сектору, са јулских 24 бода на 35 поена у августу, у хемијском сектору са 23 на 34 бода, као и међу произвођачима машина и опреме са 35 на 42 поена.

Насупрот томе, показатељ производних очекивања је пао са 23 поена на 21 бод у сектору производње и прераде метала, затим у предузећима за производњу металних производа са 21 на 18 бодова, и међу произвођачима намештаја, где се индекс стропоштао са 25 на само седам поена, према подацима ИФО института.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести