Project One - купац и највећи поверилац Југоремедије

ЗРЕЊАНИН: Привредни суд у Зрењанину одбио је приговоре конкурената па ће Југоремедија у стечају бити продата београдској фирми Project One, чији је власник АПС холдинг, рекао је за Танјуг стечајни управник Радован Савић.
jugoremedija
Фото: Дневник, архива

Project One је за ту фабрику лекова понудио 362 милиона динара, а мање понуде имали су Биргим група и Лед Висион стиле, чије је приговоре суд и одбио.

Потписивању уговора сада претходи потврда о концентрацији коју купац треба да прибави од Комисије за заштиту конкуренције. Затим ће уследити исплата цене по уговору. Па ће стечајни судија обуставити поступак и формирати стечајну масу из које ће бити исплаћивани повериоци, рекао је он.

Укупна потраживања према тој стечајној маси у коју ће ући цена Југоремедије је око 25 милиона евра.

Постоји објекат у Нишу који ће када се расчисти ситуација са РГЗ бити продат па ће и та вредност бити у стечајној маси, а на њу ће утицати и две парнице које се воде пред Вишим судом у Београду. Због тога је сада тешко рећи када би могло да дође до исплате поверилаца, каже он.

Додаје да је највећи поверилац Југоремедије у стечају управо фирма АПС холдинг власник фирме Пројецт Оне која је преузела око 10 милиона евра потраживања Хипо Алпе Адриа банке.

Укупно потраживање радника који су у првом исплатном реду, које обухвата 12 загарантованих плата и повезивање стажа, износи око милион евра, каже он.

Југоремедија у стечају је од 2017. године неуспешно продавана 14 пута.

Некада успешна фабрика лекова у проблеме је запала после приватизације из 2002. године која је поништена пет година касније.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести