Промоција Београда и Србије на Сајму туризма у Солуну

БЕОГРАД: Туристичка организација Берограда, заједно са Туристичком организацијом Србије, Привредном комором Србије као и делегацијом Музеја града Београда представила је туристичку понуду наше земље на Међународном сајму туризма у Солуну - "Philoxenia 2022".
solun pixabay
Фото: pixabay.com

Велико интересовање за посету Београду и Србији показали су бројни представници туристичке индустрије из целе Грчке.

Промоцију су испратили и реномирани грчки медији, у организацији грчке партнерске агенције Асимениа Толидоу, саопштила је Туристичка организација Београда (ТОБ).

Директор ТОБ-а Миодраг Поповић истакао је важност наставка континуиране сарадње две пријатељске земље, као и узајамне подршке у промоцији и развоју туризма, привреде и културе.

У оквиру “Philoxenia HelExpo” организован је „Hosted Buyers“ програм уз учешће 27 светских туристичких дестинација.

Делегација Туристичке организације Београда је у оквиру Б2Б програма, на унапред заказаних више од 100 састанака успешно представила туристичке потенцијале Београда.

Грчки туристи показали су велико интересовање за „ City break“ програме, Нову годину, Божић, као и спортске манифестације.

Званични статистички подаци показују повећање броја ноћења грчких туриста у Београду за 490 одсто у првих шест месеци, што је и резултат успешних промоција Београда на овом тржишту, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести