Просечна плата у Црној Гори 516 евра

ПОДГОРИЦА: Просечна зарада у Црној Гори, без пореза и доприноса у јуну је, према подацима Монстата, износила 516 евра, што је 0,6 одсто више у односу на мај. Просечна нето зарада у јуну је у односу на исти месец прошле вгодине порасла један одсто, пренео је РТЦГ.
evri novac
Фото: www.freeimages.com

Просечна бруто зарада у јуну је износила 775 евра.

“Ако се има у виду да су потрошачке цене у јуну у односу на мај пале 0,7 одсто, произилази да су реалне нето зараде у истом периоду порасле 1,3 одсто”, рекли су из Монстата.

Просечне зараде без пореза и доприноса у јуну су у односу на мај порасле у секторима државна управа и одбрана 4,9 одсто, пољопривреда, шумарство и рибарство 4,1 одсто, образовање 3,4 одсто, административне и помоћне услужне делатности 2,3 одсто, грађевинарство 1,6 одсто, као и стручне, научне и техничке делатности 1,5 одсто.

Пад је забележен у секторима информисање и комуникације 7,8одсто, услуге смештаја и исхране 4,2 одсто, снабдевање електричном енергијом четири одсто, саобраћај и складиштење 3,4 одсто, прерађивачка индустрија два одсто, пословање са некретнинама 1,3 одсто, уметност забава и рекреација 0,5 одсто и трговина на велико и мало 0,5 одсто.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести