Путем портала еПорези од петка пријава грађана

БЕОГРАД: Путем портала еПорези порески обвезници од сутра ће моћи да пријављују пословни простор и пословне просторије у којима обављају делатност за коју је неопходно поседовање фискалног уређаја, подсетили су из Пореске управе.
Poreska uprava Srbije logo
Фото: Пореска управа Србије

Наводи се да је обавеза обвезника фискализације да пре почетка коришћења електронског фискалног уређаја за издавање фискалних рачуна, Пореској управи електронским путем доставе податке о пословном простору и пословним просторијама.

Затим обвезник бира пријаву са подацима за генерисање јединствене ознаке пословног простора и пословне просторије (ПГЈО) и ручно уноси личне податке као што су број телефона и мејл адреса, као и податке о пословном простору и пословним просторијама.

Преглед пријављених пословних простора и пословних просторија обвезник фискализације може видети кликом на исти пословни простор у оквиру пријаве са подацима за генерисање јединствене ознаке пословног простора и пословне просторије (ПГЈО), саопштила је Пореска управа.

Након провере достављених података, Пореска управа одлучује о пријави у року од три дана од дана подношења.

Затим о томе доставља обавештење подносиоцу пријаве у електронском облику, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, обавештење садржи јединствену ознаку пословног простора и пословне просторије, која ће се користити у електронском фискалном уређају.

На интернет презентацији Пореске управе (purs.gov.rs) објављено је корисничко упутство за достављање података и генерисање јединствене ознаке о пословном простору и пословним просторијама електронским путем.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести