Радош Газдић нови в.д. директора Развојне агенције Србије

БЕОГРАД: Влада Србије је именовала Радоша Газдића за новог вршиоца дужности директора Развојне агенције Србије (РАС), објављено је на сајту владе.
RAS
Фото: RAS

До сада је на тој функцији био бивши министар привреде Жељко Сертић али он није добио одобрење од Агенције за борбу против корупције да истовремено обавља дужност директора РАС-а и да буде члан Управног одбора Кинеске банке са седиштем у Београду.

Влада је донела одлуку о именовању Газдића, на место в.д. директора РАС-а 6. јула. Он је досада у РАС-у био директор Сектора за стратешка улагања.

Сертић ће остати на месту саветника у РАС-у. Сертић је за в.д. директора РАС-а именован у октобру 2016. 

Радош Газдић је рођен је 11. августа, 1978. године у Београду. Завршио је Економски факултет Универзитета у Београду, а по занимању је мастер економских наука. 

Након седмогодишњег искуства у финансијском сектору на девизним пословима са становништвом и привредом, кредитним пословима и управљању ризицима у Привредној банци Београд и Банци Поштанској штедионици, радио је у компанији Волво, од 2007. до 2009. године, као менаџер за развој за Србију и Црну Гору. 

У Националној агенцији за регионални развој (НАРР), у сектору за мала и средња предузећа и предузетнике радио је од 2010. године, а од 2011. године као саветник за инвестиције у Агенцији за страна улагања и промоциију извоза (СИЕПА).

Од априла 2016. Газдић је обављао функцију директора Сектора за стратешка улагања РАС-а.

Ожењен је и има сина Вука. Говори енглески језик.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести