Радови на Милошу Великом од Прељине до Пожеге у пуном јеку

БЕОГРАД: Радови на једном од најважнијих инфраструктурних пројеката у Србији, изградњи деонице аутопута Е-763, "Милош Велики", од Прељине до Пожеге, у пуном су јеку, изводе се свакодневно и одвијају се по плану, саопштили су данас Путеви Србије.
autoput milos veliki
Фото: Tanjug / video arhiva

Радови се изводе у пуном профилу аутопута у дужини од 30,96 километара, од Прељине преко Пријевора, Паковраћа и Лучана до Пожеге.

Топографски и геоморфолошки услови захтевају измештање постојеће техничке инфраструктуре и изградњу тунела и бројних мостова на чак трећини трасе.

Радови се изводе на три тунела, 35 мостова укупне дужине 5.196 м, четири надвожњака укупне дужине 592 м и обухвататају и изградњу 1.912.000 метара кубних насипа и две комплетне саобраћајне петље, које ће омоћити растерећење постојеће обилазнице око Чачка.

Тунели "Лаз" и "Муњино Брдо", дужине око 2,8 километара, са две тунелске цеви за сваки правац, биће надужи тунели у Србији.

На петљи Прељина, аутопут ,"Милош Велики" спајаће се са будућим аутопутем Е-761 и деоницом Појате - Прељина и на тај начин биће повезан са аутопутем Е-75. На аутопуту „Милош Велики“ код Пожеге, раздвајаће се аутопутеви према Црној Гори и према Котроману на граници са Босном и Херцеговином.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести