Рајанер обнавља 40 одсто летова од 1. јула

ДАБЛИН: Ирски нискотарифни авио-превозник Рајанер је саопштио да ће од 1. јула обновити 40 одсто летова предвиђених редом летења, уколико владе укину ограничења за летове унутар ЕУ и примене на аеродромима мере за заштиту јавног здравља.
rajaner, pixabay
Фото: Pixabay

У саопштењу Рајанера, достављеном Танјугу, наводи се да ће путници морати да носе маске за лице, да прођу мерење телесне температуре и да траже дозволу посаде за коришћење тоалета.

Према плану, авио-компанија би од 1. јула требало да обавља 1.000 летова дневно из својих 80 бажа широм Европе, у односу на само 30 летова дневно колико тренутно обавља, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће тиме Рајанер покрити 90 одсто дестинација до којих је летео пре корона кризе, али са смањеном фреквенцијом дневних и недељних летова.

У оквиру мера борбе против вируса Ковид-19, Рајанер ће захтевати од свих путника да испуне образац са детаљима о дужини њихове планиране посете и где ће одсести, а те информације ће достављати владама ЕУ ради контроле да ли путници поштују мере 14-дневне изолације по уласку у земље Уније.

У саопштењу се такође наводи да ће сваке вечери бити вршена дезинфекција унутрашњости авиона и да ће бити забрањено плаћање готовином у авионима.

Биће забрањено чекање у редовима испред тоалета, а коришћење истог ће бити одобравано на захтев путника појединачно, поручили су из Рајанера.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести