Реџовић: Изузетно добар резултат Србијагаса у 2019.

НОВИ САД: Пословање ЈП "Србијагас" у 2019. години обележило је позитивно кретање и побољшање већине пословних показатеља, наводи се у информацији те компаније после одржане седнице Надзорног одбора.
5-srbijagas.jpg Foto: Srbijagas
Фото: Србијагас

Како се наводи, степен наплате текућих доспелих потраживања у прошлој години износио је 92 одсто, а у истом периоду значајно је повећана наплата потраживања из ранијих година.

Србијагас је остварио већи физички обим транспортованог и дистрибуираног природног гаса и као резултат тога - позитиван финансијски резултат, односно пословни добитак и нето добит, саопштено је после седнице на је усвојен Извештај о реализацији годишњег програма пословања.

Иако је набавна цена увозног природног гаса имала благу тенденцију раста, у 2019. години није вршена промена регулисаних продајних цена, саопштио је Србијагас.

"Захваљујући рационализацији расхода и повећању прихода, успели смо да остваримо изузетно добар резултат", рекао је председник Надзорног одбора Муамер Реџовић.

Прошлу годину обележила је изградња магистралног гасовода - интерконектора, на територији Републике Србије од границе са Бугарском до границе са Мађарском, наводи се у информацији и додаје да је полагање цеви дуж гасовода завршено у рекордном року.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести