Рекордно интересовање за некретнине у Србији

БЕОГРАД: У Србији влада рекордно интересовање за некретнине показују ранглисте најпосећенијих сајтова. На „Амазон“-овој „Алекса“ ранг листи најпосећенијих веб сајтова у Србији, Републички геодетски завод нашао се на, до сада, рекордном 16. месту, а у првих педесет сајтова налазе се још четири портала чија је једина или првенствена сврха оглашавање непокретности.
 nekretnine Foto: Dnevnik.rs/ ilustracija
Фото: некретнине Фото: Дневник.рс/ илустрација

Реформе, које је Србија спровела у домену дигитализације сервиса државне управе, омогућиле су експлозиван раст грађевинске индустрије. Грађевинарство је доживело интензивно убрзање кроз реализацију великих државних инфраструктурних пројеката које су, потом, пратили пројекти стамбених комплекса. Снажна и динамична грађевинска индустрија замајац је и за развој других привредних грана. Републички геодетски завод је успео да испрати све потребе тржишта за сигурном трговином некретнинама што и показује рекордно висока позиција на „Алекса“ ранг листи.

РГЗ је једина катастарска институција у свету која се у својој земљи рангира међу 50 најпосећенијих сајтова и то у самом врху, на 16. месту, уз глобалне сајтове као што су „Google“, „Youtube“, „Facebook“ и популарне домаће информативне портале.Такав резултат остварен је захваљујући РГЗ-овом системском приступу да обезбеди дигитални катастар са транспарентним, поузданим и лако доступним подацима и тако успешно испрати раст грађевинске индустрије и потребу да у Србији осигура безбедно трговање непокретностима.

Дигиталне сервисе РГЗ-а користе и грађани и привреда јер су препознали квалитет података катастра непокретности који успева да испрати убрзани развој тржишта непокретности и грађевинске индустрије.

Уз еКатастар, Адресни регистар, Регистар цена непокретности, ГеоСрбију и друге дигиталне сервисе које је креирао, РГЗ је, уз подршку Светске банке, развио и револуционарни софтвер за упис непокретности чија имплеменација почиње. Очекује се да ће, у наредном периоду, са потпуном имлементацијом софтвера, који је најсавременији у свету, катастар непокретности постижи значајно убрзање у поступку решавања свих захтева за промену власника непокретности.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести