Рудари за шест месеци ископали 17,5 милиона тона угља

БЕОГРАД: В.д. директор Електропривреде Србије Милорада Грчића саопштио је да су у првој половини године рудари ЕПС-а ископали укупно 17,5 милиона тона угља и очекује да ће бити испуњен годишњи план.
kolubara
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

У првој половини године рудари ЕПС-а ископали су укупно 17,5 милиона тона угља, што је за један одсто више од плана. Производња угља на коповима Рударског басена “Колубара” и костолачког копа “Дрмно” од јануара до јуна је на нивоу производње у истом периоду прошле године, навео је Грчић у честитци поводом Дана рудара, 6. августа.

Он очекује да ће до краја године бити испуњени производни планови и у рударском сектору и у производњи и снабдевању електричном енергијом око 3,5 милиона ЕПС-ових купаца.

Рудари Електропривреде Србије из године у годину својим радом доказују да су најчвршћа карика у ланцу сигурности српског енергетског система. Без вас, рудара ЕПС-а, који радите у свим условима, 356 дана у години и по леду, киши, снегу, врућинама, не би било могуће обезбедити стабилну и сигурну производњу угља и електричне енергије у Србији, стоји у честитци.

Грчић истиче да су рудари ЕПС-а испунили полугодишње планове и преданим радом надокнадили су заостатак из зимског периода, када су ледени талас и лоши услови ометали откопавање угља. 

Даноноћни рад рударског сектора омогућио је бољу производњу у термоелектранама, које су у тренутку веома лоше хидролошке ситуације на Дунаву и Дрини окосница производње енергије, каже он.

Резултати из прве половине године показују да су планови оствариви захваљујући вредним и одговорним запосленима у ЕПС-у. Захваљујући стручности, одговорности и посвећености свих запослених и посебно рудара, Електропривреда Србије обезбедила је стабилно снабдевање електричном енергијом домаћинстава и привреде у Србији и током најтоплијих тропских дана, навео је Грчић у честитци.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести