Руси у Тополи граде хотел са пет звездица

ТОПОЛА:Руски инвеститор који је 2014. године откупио винарију "ПИК Опленац", тренутно у Тополи гради савремени хотел који се простире на 60.000 квадрата, а отварање ексклузивног хотела очекује се следеће године.
t
Фото: Youtube Printscreen

Како преноси портал Глас западне Србије, председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић каже да је то највећа инвестиција у Тополи у последњих 30 година.

"Изградњом тог хотела са пет звездица значајно ћемо повећати наше смештајне капацитете, а то је оно што нам представља приоритет", рекао је Јовановић.

Истиче да је у тој општини из године у годину приметан све већи број страних туриста, а развојем винског и верског туризма, као и повећањем смештајних капацитета Топола ће, каже, бити високо позиционирана на туристичкој мапи.

"Србија има 500 винарија, али само је једна краљевска и она се налази управо у Тополи. Њихов обилазак, као и дегустација најбољих вина може да привуче бројне љубитеље тог пића, али и подноруднички манастири са круном на Опленцу, могу да употпуне целокупну нашу туристичку понуду", казао је Јовановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести