Руска компанија заинтересована за куповину Ласте

БЕОГРАД: Руска компанија "Синара-Транспортне машине" је, само десет дана након посете "Ласти", послала писмо о намерама и тим поступком показала своју заинтересованост за куповину најстаријег и највећег српског саобраћајног предузећа, чија би приватизација требало да се огласи до краја јуна, пише Блиц.
л
Фото: Youtube Printscreen

Како је наведено, оваква брзина у реаговању јасан је знак да делегација ове компаније, коју је предводио власник Дмитриј Пумпјански, задовољна оним што је видела у Београду. Да је тако показује и то што су послали и предлог уговора о поштовању тајности податка у вези са српском фирмом.

Добијене документе руководство “Ласте” проследило је Министарству привреде, које треба да дефинише даље смернице у поступању након показаног интересовања Руса, наводи Блиц.

То подразумева и давање сагласности о достављању података из личне карте предузећа који обухватају и процену консултантске куће “Беоцонекс” по којој 100 одсто “Ластиног” капитала вреди 73 милиона евра, док су 300 до 500 радника прекобројни и требало би да им се обезбеди отпремнина.

Та процена вредности ових дана се коригује након пословних резултата из претходне године.  Директор А.Д.”Ласта” Владан Секулић потврдио је да је руска компаније “Синара-Транспортне машине” изразила заинтересованост за приватизацију компаније односно да је послала писмо о намерама.

"Ми смо документацију коју смо добили од Руса проследили Министарству привреде који води поступак приватизације. Лоптица је сада у њиховом дворишту и они ће, уз сагласност владе, да дефинишу наше даље кораке. Ми смо у комуникацији са Министарством привреде и чекамо даље инструкције по питању Руса или било кога ко ће се појавити као евентуално заинтересована фирма у процесу наше приватизације", каже Секулић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести