Руски гас поново тече Северним током 1 у Европу

ЛОНДОН: Руски гас је наставио данас да тече највећим гасоводом између Русије и Немачке након 10-дневног застоја због редовног годишњег ремонта, саопштио је оператер, ублаживши забринутост да ће период одржавања бити продужен, јавља Ројтерс.

У Европи је владала велика нервоза да ли ће гасовод Северни ток 1 бити поново покренут након годишњег одржавања, а владе су приправне за могућа даља смањења снабдевања.

Поновно стављање гасовода у функцију могло би да потраје неколико сати, рекао је портпарол оператера за Ројтерс.

Нарууџбине за испоруке гаса преко Северног тока 1 износиле су 29.284.591 KWvh/h у временском периоду од 6:00-7:00 часова по централно европском времену.

Проток гаса преко гасовода Северни ток 1 до прикључних тачак ОПАЛ и НЕЛ је повећан, показали су подаци оператера гасовода Гаскејда, наводи британска агенција.

Наурчено 29,28 милиона KWf гаса 

Наруџбине за испоруку гаса из Русије у Немачку преко гасовода Северни ток 1 износиле су јутрос 29.284.591 киловат-сати (KWh) на сат у временском периоду од 6.00 до 7.00 часова, у односу на нула KWh сат времена раније, показали су подаци са веб странице оператера.

Подаци о стварном физичком протоку за претходни временски период од 4:00-5:00 часова нису ажурирани и на нули су, извештава Ројтерс.

У Европи влада велика нервоза због неизвесности да ли ће гасовод Северни ток 1 бити поново покренут данас након завршетка годишњег одржавања, а владе се спремају за могућа даља смањења снабдевања.

Проток гаса преко гасовода Северни ток 1 на прикључним тачкама ОПАЛ и НЕЛ у Немачкој износио је јутрос нула киловат-сати у времену од 5:00 до 6:00 частова, према подацима оператера гасовода, додаје британска агенција.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести