Са крипто берзе Бајненс повучено 1,9 милијарди долара за 24 сата

ЛОНДОН: Највећа светска крипто берза Бајненс забележила је повлачење 1,9 милијарди долара у последња 24 сата, објавила је данас компанија Нансен за блокчејн податке.
bitkoin, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Бајненс је саопштио да је „привремено обуставио“ повлачење стејблкоина УСДЦ, криптовалуте чија је вредност стабилна и везана за амерички долар у односу 1:1.

Износ од 1,9 милијарди долара је највећи дневни одлив од јуна ове године, показали су Нансенови подаци, и чини главнину повлачења заснованих на етереуму од 2,2 милијарде долара током последњих седам дана, преноси Ројтерс.

„Повлачење средстава са Бајненса се повећава због све веће неизвесности у вези са извештајем о његовим резервама“, изјавио је портпарол Нансена.

С друге стране, представник Бајненса за односе с  јавношћу каже да људи свакодневно депонују и повлаче средства из разних разлога.

„Средства корисника на Бајненсу су подржана у размети 1:1, а структура капитала Бајненса је без дуга. Увек имамо више него довољно средстава да испунимо захтеве за повлачење средстава“, додао је он.

Бајненс, чију је доминацију у крипто свету зацементирао банкрот ривалске берзе FTX, објавио је прошле недеље на Твитеру извештај ревизорске фирме Мазарс као доказ о резервама којима компанија располаже.

Извештај је показао да је његова залиха биткоина једног дана у новембру премашила депозите клијената.

Информативни портал КоинДеск известио је раније да је Бајненс забележио у понедељак одлив средсатава од 902 милиона долара.

Ова крипто берза је већ под притиском власти.

Подела између тужилаца у Министарству правде САД одлаже закључење дуготрајне кривичне истраге фокусиране на усаглашеност Бајненсове праксе са америчким законима и санкцијама против прања новца, пренео је Ројтерс у понедељак. Тај текст британске агенције је изазвао пад Бајненсовог токена БНБ од скоро 4,0 процента, кажу трговци.

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести