Самоуправама 17,5 милиона динара за инфраструктурне пројекте

БЕОГРАД: Министарство привреде ће са 17,5 милиона динара подржати додатних осам локалних самоуправа у изради пројектно-техничке документације за пројекте изградње и унапређења индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре.
lokal, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Министарство привреде је, након спроведених поступка јавних набавки и остварених уштеда, донело одлуку којом ће у 2017. подржати додатних осам локалних самоуправа. Уштеђених 17,5 милиона динара биће расподељени локалним самоуправама: Коцељева, Бач, Тутин, Голубац, Житорађа, Ћуприја, Власотинце и Лозница, од којих су четири у групи неразвијених", наводи се у саопштењу Министарства привреде.

Подршку локалним самоуправама у припреми инфраструктурних пројеката Министарство спроводи у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја, у оквиру којег већ ове године суфинасира израду пројектно-техничке документације у 40 општина и градова.

У зависности од степена развијености локалне самоуправе, Министарство суфинансира у одређеном проценту укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести