Саставља се вијадукт код Бешке

Иако се чини да је читав свет заустављен у страху од ширења корона вируса, са великим питањем “шта ће бити после”, ипак се неке ствари не могу зауставити јер се у овом тренутку граде и зидају објекти који управо треба да олакшају животе у будућности, које ће ваљда бити и наакон болести која је оковала планету.
с
Фото: Dnevnik.rs

Један од таквих пројеката у Србији дефинитивно је изградња деонице брзе пруге између Новог Сада и Старе Пазове коју за сада није успела да прекине пандемија. На 51-ом километру ове пруге, код Бешке у току је заваривање и монтажа делова моста-вијадукта дужине 500 метара.

Према речима Ненада Цатића грађевинског инжињера фирме “Челик”, који руководи монтажом делова овог великог објекта, радови се изводе без застоја и добро напредују.

- Вијадукт код Бешке има 13 стубова, а 12 поља и укупно ће у њега бити уграђено око 2000 тона  челичне конструкције. До сада је монтирано 8 поља, заварено их је 5 и управо је у току варење шестог – појашњава Ненад Цатић и додаје да се послови уз придржавање препорука редовно настављају осим уколико не стигне другачија наредба.

Фото: Dnevnik.rs

Неколико десетина радника ангажованих на овој деоници нове пруге, екипа “Дневника” је након краће посете и разговора оставила онако како смо их и нашли – у ужурбаном кретању кроз градилиште, на скелама, у радним машинама – једноставно у послу који се не одлаже упркос свему…

Текст и фото: Н. Перковић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести