Скочиле акције Алибабе на вест о доласку Џека Ма у Европу

ГУАНГЏОУ: Акције Алибабе листиране на берзи у Хонг Конгу скочиле су данас за чак 9,0 посто након извештаја да је оснивач овог технолошког дива Џек Ма опутовао у Европу и после вести о новом чипу за повећање капацитета рачунарства у облаку ове компаније.
њ
Фото: Youtube Printscreen

Током трговачког дана акције Алибабе су се делимично спустиле, али су ипак закључене у плусу од 6,6 процената, извештава ЦНБЦ.

Хонгконшки часопис Ист Вик објавио је у уторак, позивајући се на неименоване али поверљиве изворе, да је Ма током викенда отпутовао у Шпанију са пријатељима милијардерима и пословним партнерима на једрење.

Кинески дневни лист Саут Чајна Морнинг Пост, који је у власништву Алибабе, касније је објавио текст у којем наводи да је Ма у Шпанији на студијском путовању везаном за питања животне средине у области пољопривреде и технологије.

У Алибаби нису одмах били доступни за коментар, додаје ЦНБЦ и подсећа да се у медијима интензивно спекулисало о томе где се Ма налази након што се у октобру прошле године "изгубио" видокруга јавности после говора у којем је критиковао кинеске финансијске регулаторе.

Америчка тв станица напомиње да су у јануару ове године, када се Џек Ма први пут појавио након октобарског говора, Алибабине акције такође скочиле тог дана.

Данашњем расту цена акција Алибабе допринела је и вест, објављена у уторак, да је компанија лансирала нови чип за сервере у настојању да повећа своје могућности рачунарства у облаку.

Рачунарство у облаку се сматра кључним сегментом будућег раста Алибабе, а тренутно учествује са 8,0 процената у укупним приходима компаније.

Кинески див у е-трговини је саопштио данас да планира да следеће године отвори нове дата центре у Јужној Кореји и на Тајланду како би наставио ширење свог "клауд бизниса" у иностранству.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести