Шнајдер електрик: Софтвер АДМС из Новог Сада најбољи на свету

БЕОГРАД: Шнајдер Електрик (СЕ), глобални лидер у области дигиталне трансформације управљања енергијом и аутоматизацијом, наставља да инвестира у Србију, између осталог зато што је Шнајдер Електрик ДМС Нови Сад главни развојни центар за Смарт Грид ИТ технологије и што је софтвер АДМС који су развили, годинама најбољи софтверски производ те врсте на свету, каже председник Управног одбора и извршнидирекор те компаније Жан Паскал Трикоар
s
Фото: Youtube Printscreen

Србија је као тржиште веома важна за Шнајдер Електрик, јер сви заједно радимо на истој мисији - на одрживости енергије, а као компанија радимо и на равномерном развоју, рекао је Трикоар за Танјуг.

СЕ, који је један од највећих француских инвеститора у Србији, а послује у више од 100 земаља и запошљава 137.000 људи, инвестира у развој софтвера који између осталог у циљу одрживости и енергетске ефикасности спречава губитке у дистрибуцији електирчне енергије.

"Инвестирали смо у развој софтвера, а велика инвестиција подразумева и његов пласман изван Србије", рекао је Трикоар и додао да где год да путује било да је то Индија, Америка, или неки други део света, са собом носи пројекат новосадског тима.

Веома важан задатак СЕ је, како каже, да регрутује праве талентоване људе, који ће чувати кредибилитет компаније основане пре скоро два века и омогућити јој да се развија жељеном брзином.

Трикоар је рекао да су људи у Србији веома талентовани на пољу дигиталних технологија, добро говоре енглески, да су посвећени, креативни и вредни.

Члан Извршног одбора СЕ Фредерик Абал рекао је за Танјуг да је у цљу развоја компаније у Србији важна веза са универзитетима, не само новосадским, већ и београдским.

"СЕ је потребно све више талената са оба универзитета како би се компанија развијала планираном брзином и зато смо током недавне посете француског председника Еманулеа Макрона Србији потписали уговоре са та два универзитета", рекао је Абал.

На тај начин би се, сматра, стекли услови да Србија и Нови Сад постану светски центар за производњу специјализованог софтвера за Смарт Грид и управљање дистрибутивним мрежама, који би могао да се наметне као нови светски стандард у управљању великим системима.

"Желимо додатно уз помоћ експерата да допринесемо усавршавању талентованих студената како бисмо их припремили за рад у нашој компанији, не само у Србији већ иширом света", рекао је Абал београдским новинарима на 15. самиту иновација у организацији СЕ, који је овај пут у Барселони окупио око 4.000 партнера и клијената компаније из 80 земаља света.

АДМС софтвер је у употреби у више од 80 електропривреда широм света и 170 контролних центара, са укупно 400 милиона електричнихпотрошача.

Према речима Абала, захваљујући технологији развијеној у Новом Саду и компанијама које је користе у УСА, Јужној Америци, великом делу Европе, на Блиском истоку, Африци, југоисточној Азији, Аустралији имају бољу искоришћеност струје.

Абал је рекао и да се ради на сарадњи са српским електродистибутивним компанијама како би АДМС био примењен.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести