СОЛИДАРНА СТАМБЕНА ИЗГРАДЊА ИЗНОСИЛА 589 ЕВРА Ево колика је просечна цена квадрата стана у Црној Гори

ПОДГОРИЦА: Просечна цена квадратног метра стана у Црној Гори је у 2023. години износила 1.532 евра, објавила је црногорска Управа за статистику Монстат на свом вебсајту.
nekretnine stanovi cene pixabay
Фото: pixabay.com / dnevnik.rs

У Подгорици је стамбени квадрат у просеку коштао 1.585 евра, у приморском региону земље 1.577 евра, у централном региону 696 евра, а у северном региону 1.220 евра.

Просечна цена квадратног метра стана у новоградњи у значајној мери зависи од учешћа станова који припадају категорији солидарне стамбене изградње.

Уколико је учешће ових станова веће, просечна цена стана у новоградњи ће бити значајно нижа, односно уколико је учешће мање, просечна цена ће бити већа.

Просечна цена квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори у категорији привредна друштва у 2023. години износила је 1.555 евра, док је у категорији солидарна стамбена изградња износила 589 евра.

Ово истраживање не представља одраз понуде и потражње нових станова на тржишту, већ узима у обзир цене које су наведене у закљученим купопродајним уговорима, наглашава Монстат.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести