Споразум Ер Србије и Туркиш ерлајнза, код-шер летови БГ-ИСТ

БЕОГРАД: Ер Србија, српски национални авио-превозник и Туркиш ерлајнз, национална авио-компанија Турске, постигли су споразум о проширењу пословне сарадње код-шер уговором, који ће бити потписан ускоро и покривати дестинације из саобраћајних мрежа обе компаније, саопштила је Ер Србија.
Er Srbija
Фото: Танјуг/видео

Унапређењем партнерства, Ер Србија и Туркиш ерлајнз моћи ће да додају сопствену ознаку за лет (маркетинг код) на летове другог партнера на релацији Београд-Истанбул, од 15. августа.

На основу овог споразума, поред линије - Београд-Истанбул, сарадња двеју компанија биће проширена и на летове из Београда ка Бањалуци и Тивту, као и из Истанбула ка Анкари, Кајсерију, Измиру, Конију, Адану, Трабзону, Анталији, Газипаши, Даламану, Бодруму и Газиантепу.

Захваљујући проширеном уговору о сарадњи, како је саопшстено, путници из Београда ће на располагању имати најбољу понуду за путовање у Истанбул, један од највећих туристичких и саобраћајних центара на свету, а преко њега и за друге, даље дестинације, док ће заједнички летови такође нудити брзе и добре везе путницима који из Истанбула путују за Београд и друге градове.

Директор комерцијале и стратегије Ер Србије Јиржи Марек рекао је да је та авиокомпанија веома задовољна развојем сарадње са Туркиш ерлајнзом кроз код-шер партнерство, које ће путницима обе компаније омогућити већи избор и флексибилност приликом планирања путовања.

Уверени смо да ће ово инспиративно и стратешки важно партнерство унапредити међусобне економске односе двеју земаља. С великим задовољством ишчекујемо путнике партнерске компаније Туркиш ерлајнз на нашим летовима ка Београду и другим градовима које обухвата саобраћајна мрежа Ер Србије, рекао је Марек.

Ер Србија је саопштила да ће комплементарна структура редова летења оба авио-превозника и споразум којим се обезбеђује њихова међусобна усклађеност омогућити путницима да уживају у свим предностима добре повезаности на матичним аеродромима обе компаније.

Наводи се да саобраћајна мрежа Туркиш ерлајнза, која обухвата више земаља и иностраних дестинација од било које друге авио-компаније на свету, тренутно опслужује преко 300 путничких и робних дестинација у 127 земаља.

Туркиш ерлајнз, компанија основана 1933. године, са тадашњом флотом од пет авиона, чланица је Стар алијансе, сада има флоту од 361 летелице за путнички и робни превоз), којом опслужује 319 (269 иностраних и 50 домаћих) дестинација широм света.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести