Српске фирме од данас на сајму намештаја у Келну

БЕОГРАД: Српске компаније из сектора дрвне индустрије представиће свој производни програм на специјализованом сајму "Интерзум" у Келну, који почиње данас и траје до петка, 24. маја.
namestaj
Фото: pixabay.com

То је први пут да Привредна комора Србије, у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (СИППО) и Развојном агенцијом Србије, уз подршку Европске мреже предузетништва (ЕЕН), организује излагање српских компанија из дрвног сектора на том сајму, наводи се у саоспстењу ПКС.

На националном штанду Србије производни програм представиће шест компанија:

- С.Ц.С. Плус из Књажевца, чији производни програм обухвата седишта, наслоне, шкољке, плоче, делове намештаја; 

- "Сунце Маринковић" из Крагујевца, произвођач висококвалитетних прозора и врата;

- "Тара Концепт" из Крагујевца, која се бави израдом луксузних подних и зидних облога;

- "Топвуд" из Београда, произвођач плочастог материјала и намештаја, као и столарије од дрвета;

- "Звемил" из Бајине Баште, произвођач отпресака од буковог и тополовог блинд фурнира;

- "Ентеро" из Нове Пазове, чија је делатност опремање ентеријера пословних простора и стамбених објеката.

Дрвна индустрија је, како поручују из ПКС, препозната као једна од четири приоритетне индустријске гране са највећим потенцијалом за раст и развој, тако да је сајам "Интерзум 2019" права прилика за представљање домаћих произвођача паркета, прозора и врата, као и произвођача грађевинских елемената од дрвета и делова намештаја.

Један од приоритета ПКС је, како се наводи у саопштењу, подршка чланицама у процесу интернационализације пословања, отварање нових тржишта и проналажење купаца.

С циљем што боље припреме компанија које први пут излажу на сајму у Келну, СИППО је ангажовао консултанта који је изабрао компаније на основу производног програма и капацитета.

У склопу припрема за што квалитетнији сајамски наступ, немачки стручњаци које је ангажовао СИППО у марту су обишли све излагаче и помогли у одабиру узорака којима ће се компаније представити на водећем светском сајму намењеном добављачима из области дрвне индустрије.

Сајам "Интерзум" водећи је светски сајам намештаја и ентеријера, намењен добављачима у дрвној индустрији. Одржава се сваке друге године и може се похвалити великим бројем договорених пословних аранжмана.

Окупља више од 1.700 излагача из 60 земаља, а обиђе га више од 69.000 посетилаца.

Национални штанд Србије, величине 72 метра квадратна, налази се у Коелнмеше хали.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести