СТАНОВИ ЈЕФТИНИ, А ПЛАТЕ ИЗНАД ПРОСЕКА, ГДЕ ТО ИМА? У овој општини у Србији можете да се скућите у 50 квадрата за само 18.000 евра

На интернету се могу пронаћи станови у Мајданпеку по цени од 18.000 евра, и то за чак 50 квадратних метара.
d
Фото: Pixabay.com

Судећи по огласима, јасно је да је ово оквирна цена станова, што је веома прихватљиво за џеп многих, а висина плате у овом месту је само додатни бонус.

Наиме, многима је на помен Мајданпека прва асоцијација рудник Мајданпек, што оправдава део "високих пата". Када је Борски рудник бакра, 1961. године, увелико навршавао шесту деценију, добио је као појачање нови рудник у Мајданпеку, тада највећи и најмодернији у Европи.

У Мајданпеку је пописано 14.663 становника, а скоро четвртина ради управо у руднику. Ипак, питање које се само намеће јесте, "шта је у понуди осим рудника у овом граду?".

На основу понуда на интернету, можемо закључити да се у Мајданпеку налази "Фабрика бакарних цеви", "ЈКП Мајданпек", као и бројне радње и продавнице које траже продавце, ипак, понуда је ограничена, те је главно светло управо на руднику.

Фото: Youtube Printscreen

Што се тиче станова, на интернету се могу пронаћи двособни станови, квадратуре око 50 квадратних метара који се крећу по цени од 15.000 до 20.000 евра. На прву, ово је сасвим прихватљиво за мали град, али ако се узме у обзир да је висина плате у поменутом граду око 92.132 динара, јасно је да су понуде веома прихватљиве.

У огласу на који смо ми наишли наводи се да се продаје двособан стан од 50 квадрата у улици Капетанска на трећем спрату. Стан садржи велику дневну собу, спаваћу собу, кухињу са трпезаријом, терасу, купатило и ходник.

Фото: Pixabay.com

Како се, такође, наводи стан је и даље у откупу, тако да се месечно плаћа 7.000 евра у ратама руднику, а осталих 11.000 је у кешу.

Подсетимо, према званичним подацима општине које имаћу највећу плату су, ако се изузму Београд и Војводина, Бор, Мајданпек и Куршумлија. Просечна зарада у Бору је 101.254 динара, у нишкој Медијани 100.994, у Мајданпеку 92.132 и у Куршумлији 91.521 динара.

(Kurir.rs)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести