Стечајни управник: Биће Монтенегро Ерлајнс поново на небу

ПОДГОРИЦА: Монтенегро Ерлајнс (МА) у стечају добио је лиценцу за одржавање авиона, што сртечајни управник Саша Зејак оцењује као корак који води ка томе да авиони ове компаније поново полете.
montenegro erlajns
Фото: Youtube Printscreen

"Имамо понуде домаћих и страних инвеститора за сарадњу са Монтенегро ерлајнсом, кроз куповину и закуп авиона. Ти преговори су у току и за сада представљају пословну тајну. Учинићу све да Монтенегро ерлајнс поново полети", реако је Зејак на данашњој конференцији за новинаре, преносе Вијести.

Истакао је да се над МА води политички већ стечајни поступак и да је његов циљ обнова компаније "на добробит стечајних поверилаца, државе и грађана", као и да не покушавају да ометају рад нове црногорске националне авио-компаније То Монтенегро, већ да јој буду партнери.

“Циљ нам је да добијемо све лиценце које смо имали пре стечаја, као и да будемо регионална база за одржавање ембраера”, навео је Зејак.

Монтенегро ерлајнс се кроз стечај ослободио дугова од преко 120 милиона евра, који остају у стечајној маси, и сада не представљају терет компанији, наводе Вијести.

Представник компаније Миљан Перовић је рекао да је у МА сада радно ангажован 31 запослени, да остварују приходе од издавања пословних простора, шпедиције и трансфера путника, чиме покривају трошкова, а да ће сада имати приходе и од одржавања ваздухоплова.

Додао је да је МА послао То Монтенегру понуду за закуп пословних простора, за трансфер путника и одржавање авиона и да још чекају одговор.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести