Стигле три понуде за „Југоремедију“

ЗРЕЊАНИН: У наредних неколико дана могла би да буде решена судбина зрењанинске Фабрике лекова „Југоремедија“.
jugoremedija
Фото: Дневник, архива

Наиме, након што је стечајни управник „Југоремедије“ Радован Савић огласио продају фабрике путем непосредне нагодбе, стигле су три понуде потенцијалних купаца.

Ниједан од три понуђача није из струке, односно није произвођач лекова. Цена код најповољније понуде је нижа од цене која је понуђена на последњој продаји, што значи да се неће намирити сви повериоци. Намириће се они обезбеђени, и у једном делу необезбеђени, односно пореска управа и радници, каже председник Одбора поверилаца „Југоремедије“ Владимир Пецикоза.

Најповољнија понуда, наводи Пецикоза, стигла је од инвестиционог фонда који је откупио потраживања према фабрици лекова од „Хета рил естејта“. А „Хета рил естејт“ је, својевремено, откупио потраживање од Хипо Алпе Адриа банке, која је била највећи поверилац „Југоремедије“.

О најповољнијој понуди чланови одбора изјасниће се у наредних неколико дана.

Представник турске фирме „Биргим А група“, која је један од највећих поверилаца, затражио је неколико дана да се о понуди консултује са менаџментом компаније. Верујем да ћемо одлуку имати у току ове недеље. Стечај већ предуго траје, погони стоје, већ је проблем сервисирање основних услуга, плаћање струје... Разговарали смо о тренутној незавидној ситуацији, као и о томе да је јако важно да фабрика коначно проради. Заиста очекујем да ћемо овог пута донети одлуку и прихватити понуду, наглашава Пецикоза.

У седмом, неуспелом покушају продаје, „Југоремедија“ је понуђена по цени од 800 милиона динара.

Понуђену имовину "Југоремедије" чине индустријски комплекс, управне зграде, помоћни објекти, као и стан у Зрењанину, интелектуална својина - 24 жига, 28 моторних возила, инвентар и залихе.

Фабрика је у стечају од 2012. године.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести