Субвенцијом за ликвидност спречити банкрот агенција

БЕОГРАД: Секција субагената Удружења туристичких агенција Србије (УТАС) саопштила је данас да би најправеднија мера за спречавање банкрота и отпуштање радника требало да буде субвенција за ликвидност.
putovanje korona granica turizam pix
Фото: Pixabay.com

Најављена мера субвенција за полисе од инсолвентности фаворизује мањи део агенција, а никако не помаже најмањим фирмама као што су посредничке агенције. Ова мера не спречава банкроте и отпуштања у туристичком сектору, иако би то требало да је њихов главни циљ, наводи се у саопштењу.

Сва удружења туристичких агенција и представници ресорног министарства ће 12. новембра наставити састанке поводом тешке ситуације у којој се нашао туристички сектор. Субагенти наводе да су незадовољни што је део туристичке привреде који чине туристичке агенције посредници потпуно изостављен из такозване секторске помоћи.

Помоћ у виду субвенција за полисе од инсолвентности фаворизује мањи број агенција и прелива се осигуравачима уместо онима који су највише угрожени.

У саопштењу се подсећа да су посредничке агенције често породичне фирме и да њихово гашење потпуно оставља без прихода читаве породице. Подржавамо и остале захтеве за секторском помоћи које су раније упутили представници туристичких агенција, а међу којима није била субвенција за куповину полисе од инсолвентности, наводи се у саопштењу и додаје да би се део помоћи за коју се залажу вратио у буџет кроз порезе и доприносе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести