Телеком донирао 20 милиона динара здравственом систему Србије

БЕОГРАД: Компанија Телеком Србија донирала је 20 милиона динара здравственом систему у Србији како би помогла да се обезбеди додатна опрема за борбу против корона вируса.
Telekom Srbija  Foto: Telekom Srbija
Фото: Телеком Србија Фото: Телеком Србија

У координацији са Министарством здравља, Институту за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак", Клиници за инфективне и тропске болестиКЦС, Клиничком центру у Нишу и Покрајинском секретаријату за здравство у Новом Саду, донирано је по пет милиона динара за набавку тестова на Covid-19, реагенаса, медицинске и друге опреме потребне у току трајања епидемије.

Компанија Телеком Србија у контакту је са надлежним институцијама и Министарством здравља како би, у складу са својим могућностима, допринела сузбијању епидемије корона вируса.

"Захваљујући поменутој донацији, главне здравствене институције за тестирање и збрињавање пацијената биће у могућности да набаве додатне количине неопходне опреме за утврђивање присуства вируса Covid-19, као и опреме која је потребна за заштиту пацијената и запослених у здравству", саопштено је из ове компаније.

Од појаве овог вируса у Србији, компанија Телеком Србија на различите начине доприноси борби против ширења епидемије, а посебна пажња посвећена је најугроженијем делу становништва.

Тако су заједничком кампањом "Помозимо им да остану код куће" Телеком Србија, Супернова и агенција РЕД Цоммуницатион упутиле апел за помоћ нашим најстаријим суграђанима који због ризика од вируса не би требало да излазе из својих домова.

Кампању су на друштвеним мрежама подржале бројне познате личности из света уметности, културе, спорта.

Пружајући подршку старијима, Телеком Србија и Супернова неће искључивати услуге корисницима старијим од 65 година због неплаћених рачуна, нити ће им се обрачунавати камате за све рачуне пристигле у време трајања ванредног стања.

Такоде, већ у првим данима епидемије у Србији, теренски продавци ове две компаније ставили су се на располагање локалним цивилним службама, како би као волонтери помогли најстаријима и другим угроженим суграђанима, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5990
Најновије вести