ТЕЛЕКОМ СРБИЈА ПОЧИЊЕ ПРЕГОВОРЕ и с Америчком извозном банком! Ово су детаљи ПРОДАЈЕ 1.827 стубова БРИТАНЦИМА

Телеком Србија приводи крају детаље продаје 1.827 стубова британској компанији Актис ГП, иза које стоје Светска банка и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД).
t
Фото: MTS

Владимир Лучић, директор Телекома Србија открио је у емисији "Уранак" на К1 телевизији да ли је реч само о стубовима или и о пратећој инфраструктури, као и зашто се та имовина продаје и по којој цени.

Он је екскузивно открио да Телеком Србија почиње преговоре и са Америчком извозном банком.

- Почели смо преговоре се и са Америчком извозном банком која је показала интересовање да финансира Телеком Србија, све што ће Телеком Србија, узимати од америчких производа. Сарадња са свим тим институцијама, од Водафона, Амазона који је главна корпоротавност и транспарентност. Водафон је урадио детаљну анализу и тек после шест месеци рада са нама је јавно објавио партнерство. Све је проверио и видео како ми послујемо са њима – објаснио је он.

Према његовим речима у последњем кварталу Телеком је оборио рекорд корисника.


Исплата дивиденди

Владимир Лучић објаснио је да ће Телеком Србија и на крају ове године исплатити дивиденде.

- Као и сваке године дивиденде исплаћујемо, тако ће бити и ове године. Исплаћујемо 6.7 милијарди  дивиденди, тај значајан износ је настао, зато што смо и поред светске кризе имали профит преко 13 милијарди. По томе смо према званичним аподацима АПР-а, најбоља српска компанија. Иначе, Телеком је за ових 20 година, исплатила преко милијарду евра дивиденди и по томе смо јединствени у Србији - каже директор Телекома.


Фото: Youtube printscreen/ Jutarnji Program TV Happy

- Ми смо од 2018. године у том налету. У задња три месеца имаћемо преко 50 хиљада телевизијских и интернет нових корисника. Како имамо одличан садржај и како у септембру крећу и спортске лиге, корисници којима је истекао уговора те године код других кабловских оператера масовно прелазе код нас. Дефинитивно ће 2023. ће бити година рекордна по броју корисника прихода и по профиту. Ми имамо преко 1,2 милиона корисника кабловске телевизије само у Србији, а 1,9 као група. Када смо кренули 2018. године имали смо само 430 хиљада корисника телевизије. Ми смо успели за пет година да повећамо три пута број корисника. Када је реч о мобилној телефонији надам се да ћемо се вратити да имамо преко 45 посто на крају године. За сада имамо око 44%. Спајамо сада у децембру Глоботел, који се испоставио као добро. Они имају око 125 хиљада корисника. То је мали оператор који је пронашао одличан простор код млађе популације од 18-30 година и константно расте. У задњих три месеца је порастао за 30 посто - рекао је директор.

К1

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести