Телеком уложио 4,5 милијарди евра у свој развој

БЕОГРАД: Генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић изјавио је данас, поводом јубилеја 25 година предузећа, да је Телеком у том периоду уложио укупно 4,5 милијарди евра у свој развој и од малог оператера фиксне телефоније постао велики телекомуникациони оператер и лидер у региону.
vladimir lucic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Истовремено смо исплатили у том периоду и милијарду и 50 милиона евра дивиденди", рекао је Лучић.

Он је гостујући на ТВ Прва подсетио да је Телеком Србија настао 1. јуна 1997. године и истакао да је Телеком од једног релативног малог оператера у Србији постао регионални лидер са више од 11 милиона корисника фиксне и мобилне телефоније, интернета и телевизије.

"Постали смо и једна врста значајне медијске куће у региону, пошто смо присутни у шест земаља бивше Југославије, пре свега са нашим спортским каналом Арена, као и филмским каналом Суперстар", навео је Лучић.

Нагласио је да је Телеком Србија тако постао не само велики телекомуникациони оператер у региону већ и медијска кућа.

"Изнео бих два фасцинантна податка из наше историје. Ми смо укупно за 25 година уложили 4,5 миљарди евра у наш развој, али истовремено смо милијарду и 50 милиона евра платили дивиденди за све ове године. Тако да се ради дефинитивно о најснажнијој компанији коју Србија има и која је и даље у већинском власништву државе", истакао је Лучић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести