Тигар тајерс у Пироту у 2020. произвео 11,2 милиона гума

ПИРОТ: Француска компанија Тигар тајерс из Пирота, која је део светског гумарског гиганта Мишлена, произвела је у својим погонима у Пироту прођле гподине 11.2 милиона гума, а запослено је и нових 200 радника.
t
Фото: Youtube Printscreen

То је саопштено данас на дигиталној конференцији у Пироту на којој су представљени резултати компаније и планови за наредни период.

''Упркос пандемији, ми смо наставили даље са индустријализацијом нових производа, производњом и испоруком гума нашим купцима, као и увођењем нових пројеката, односно припремама за будућност. Успели смо да успоставимо равнотежу између захтева купаца, санитарних ограничења и наших индустријских амбиција“, рекао је, поред осталог, Игор Зјемит, директор компаније Тигар тајерс.

Он је истакао да је у прошлој години примљено и 200 нових радника, с обзиром на то да се у 2021. години очекује опоравак тржишта, као и финансијска стабилизација купаца и осталих партнера, односно враћање обима производње и продаје на ниво пре почетка кризе.

„У години обележеној незапамћеном пандемијом, која траје и данас, били смо уз локалну заједницу, помогли смо куповину респиратора, аутоматских апарата за мерење телесне температуре, пулсних оксиметара за мерење сатурације кисеоника у криви, донирали смо више од 30.000 маски, 10.000 рукавица, преко 400 литара средстава за дезинфекцију'', рекла је Милена Тошић, финансијски директор.

Сусрет Тигар тајерса са партнерима у циљу представљања резултата и приоритета за наредни период одржан на Дан планете земље, 22. април, био је и прилика да компанија најави еколошку кампању разврставања пластике ''Размисли, Разврстај, Укључи се'', као и подршку еколошким пројектима на нивоу Града Пирота.

Компанија Тигар тајерс у својим погонима у Пироту запошљава више од 4.000 радника.
Скупу се обратио и градоначелник Пирота Владан Васић који је истакао огромну важност компаније Тигар тајерс за локалну заједницу и похвалио чињеницу да ова компанија редовно упошљава нове раднике.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести