Туристи нам донели 1,2 милијарде евра

– Финансијски резултат у области туризма у Србији за првих десет месеци ове године је изузетно добар, па се очекује да ће до краја године промет у тој привредној грани бити 1,2 милијарде евра – казао је потпредседник Удружења туристичких новинара Србије – ФИЈЕТ Србија – Ђорђе Михајловић.
cika jova zmaj, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

– У односу на прошлу годину остварен је раст од 14 одсто, а треба рећи да је приход сигурно и 30 одсто виши јер се у то рачуна само број долазака, којих је ове године било око 3.000.000 и око 8.000.000 ноћења, а не и све остало што чини туристички промет.

Он је истакао да Србија има добре потенцијале и да их треба што више активирати, као и да је неопходно да се повежу туристички посленици у региону јер то даје најбољи резултат. По његовим речима, то се већ и показало јер се приликом доласка страних туриста организују туристичке туре које подразумевају боравак у неколико земаља – Србији, Хрватској, Румунији, Босни и Херцеговини...

– За већи долазак страних туриста у Србију веома је важно и да то организују домаће туристичке агенције. Да бисмо стимулисали домаће тур-оператере да то чине, надлежно министарство је пре неколико година издвојило милион евра, али није било већих резултата. Надамо се да ће наредне године бити боље, а Министарство је издвојило новац за те намене и за 2018. годину – рекао је Михајловић.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести