Твитер спреман да закључи с Маском уговор за 44 милијарде долара

ЊУЈОРК: Компанија Твитер је саопштила данас да је за закључење купопродајног уговора са Илоном Маском у вредности од 44 милијарде долара по раније понуђеној цени и условима.
t
Фото: Youtube Printscreen

Уговор подлеже одобрењу акционара Твитера, а процењује се да би посао могао да буде завршен 2022. године, наводи се у саопштењу компаније, извештава Ројтерс.

Маск је прошлог петка саопштио да је одложио уговор о куповини Твитера вредан 44 милијарде долара док не добије информације о лажним налозима и нежељеној пошти, односно спамовима, изразивши сумњу да они чине најмање 20 одсто корисника у односу на званичну процену Твитера од 5,0 одсто.

„Моја понуда је била заснована на претпостављеној тачности података у Твитеровим поднесцима Комисији за хартије од вредности (СЕЦ)", написао је Маск јутрос на Твитеру, преноси Си-Ен-Би-Си.

Додао је да је „Твитеров главни извршни директор јуче јавно одбио да покаже доказ" да на том друштвеном медију има само 5,0 посто лажних налога и да „уговор не може да крене напред док он то не учини".

Британска агенција је раније данас пренела да је Маск наговестио да ће можда тражити нижу цену за куповину Твитера, оценивши да је могуће да на тој друштвеној мрежи има најмање четири пута више лажних налога него што је компанија тврдила.

„Не можете платити исту цену за нешто што је много горе него што су тврдили", рекао је он на једној конференцији у Мајамију у понедељак увече.
Упитан да ли је изводљив договор о куповини Твитера по другачијој цени, Маск је одговорио: „Мислим да то није искључено. Што више питања постављам, све више расте моја забринутост".

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести