У Бошу у Србији произведено 100 милиона метлица брисача

БЕОГРАД: Из компаније Бош саопштили су данас да као водећи добављач технологије и услуга бележе важан тренутак пословања у Србији - у производном погону у Пећинцима произведено је 100 милиона брисача.
brisaca
Фото: Youtube Printscreen

Према речима директора фабрике у Пећинцима Јорга Кречмара, у плану је, да компанија прошири капацитете увођењем нових производних линија и система брисача.

"За нас је најважнији квалитет производа, а томе доприноси традиција дуга преко 130 година, али и иновације које уграђујемо у сваки детаљ, на пример при склапању брисача", додао је Кречмар и нагласио да број од 100 милиона произведених метлица брисача за фабрику Бош предствља огледало преданог рада целог тима у фабрици.

Генерална директорка Бош Групе у Србији Јованка Јовановић навела је да су у фабрици веома поносни што могу да се похвале чињеницом да обележавању тако значајан резултат.

"За нас овај број представља велики успех који није било могуће остварити без великог труда и рада свих запослених током последњих осам година. Захваљујући производњи делова за аутомобиле, Бош је у топ 15 највећих извозника у Србији“, изјавила је она.

У саопштењу се додаје да је компанија од 2012. године уложила око 117 милиона евра у развој пословања у Србији - од чега више од 18 милиона евра само током 2020. године.

Фабрика у Пећинцима има око 1.900 запослених, од тога преко 1.400 ради у производњи и скоро 500 запослених за подршку бизнису, и то од инжењерских позиција, логистике до одељења подршке, навели су из фабрике.

Фабрика припада дивизији Електро покретача компаније Бош и од почетка рада 2013. године ређа успехе и представља пример доброг пословања, како у Србији, тако и у оквиру Бош Групе на глобалном нивоу.

Како наглашавају доказ успешног пословања је и чињеница да је у октобру у Пећинцима направљена јубиларна - сто милионита метлица брисача.

Такође, планирано је даље улагање у истраживање и развој, као и проширење капацитета фабрике.

Подсећају да је фабрика у Пећинцима 2015. године освојила награду за најбољу Бош младу фабрику, а поред тога носилац је неколико награда купаца са којима Бош сарађује.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести