У Бриселу награђено пет најукуснијих производа из Србије

БРИСЕЛ: Суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од семена бундеве, сирови мед са лиофилизованом шљивом у праху и ајвар из Србије, добили су награде за првокласни укус, објавио је данас "International Taste Institut" који ове награде и додељује.
Suve sljive/Dnevnik/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Готово 200 светских кувара и сомелијера окупило се како би произвођачима дали објективне и професионалне оцене о укусу и квалитету њихових производа, рекао је Laurent van Wassenhove, директор Међународног института за укус.

„Главни кувари чувених ресторана, велики мајстори одликовани мишелиновим звездицама, носиоци титула најбољих сомелијера пробали су на слепо најразноврсније производе из целог света: они који су оставили најјачи утисак на жири добили су награду „Superior Taste Award", објаснио је он. 

Представници домаћих награђених компанија - Агранела из Ваљева, Real Red Raspberry из Бечеја, Ecovital из Бикић Дола, Happy Honey из Београда/Кучева и Стрела из Лесковца, присуствоваће церемонији доделе награда 24. јуна у Бриселу.

Тамо ће бити у прилици да да промовишу српску индустрију висококвалитетне хране као и да истраже нове пословне могућности са куварима, сомелијерима, представницима европских малопродајних ланаца и дистрибутерима.

Пројекат за конкурентну привреду УСАИД-а подржао је српске произвођаче висококвалитетне хране у трци за ову награду са хиљадама других произвођача хране и пића из скоро стотину земаља. 

"Највећи малопродајни ланци широм света све више препознају сертификат ''Superior Taste Award'' као потврду високог квалитета, а произвођачи награђених производа стичу значајну предност у односу на домаћу и међународну конкуренцију јер их сертификат препоручује потрошачима", рекао је директор УСАИД Пројекта за конкурентну привреду Александар Павловић.

"Superior taste award" који је добило пет производа из Србије је најпознатији независни светски сертификат из области прехрамбених производа широке потрошње.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести