У Чачку ускоро старт ап центар

Чачак:  Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић данас је у Чачку потписао уговор о додели средстава за отварање старт ап центра у овом граду.
Nenad Popović u Čačku foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Том приликом, он је истакао да Чачак као град који има изванредну предузетничку традицију и заслужује најмодернији центар при Научно-технолошком парку који већ постоји. 

"Од 46 милиона динара које је определила Влада, 20 ће бити искоришћћено за адаптацију, 20 за најсавременију технолошку опрему , а остатак ће бити искориштен за пословање и садржај онога што је најважније у старт ап иновационом центру. Овим се Чачак укључује у мрежу иновационих старт ап центара Европе", казао је министар Поповић.

Он је додао да велике заслуге за овакав резултат имају град и градоначелник Милун Тодоровић, јер су схватили значај, били активни и одабрали простор од чак 620 метара квадратних у самом центру Чачка.Градоначелник Тодоровић истакао је да је ово велики дан за Чачак, а пре свега за младе, али и све оне који желе да се баве старт апом, односно предужетништвом на самом почетку.

"Заједничким трудом дошли смо до резултата, а то је потписивање уговора о новом старт ап центру ИТ сектора, који ће бити у самом центру града као део Дома културе, на 620 метара квадратних", казао је градоначелник.Тодоровић је подсетио да је за целу инвестицију издвојено 47 милиона динара, од чега 1,2 милиона из буџета града Чачка и 46 милиона од Владе РС.

"Ово је велики корак за град у спречавању ''одлива мозгова'' из Чачка, за почетак у Београд, а касније и диљем Европе и света", закључио је Тодоровић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести