У марту произведено рекордних 5.188 тона бакра у концентрату

БОР: Рудари Бора и Мајданпека у марту су остварили најбољи резултат од доласка кинеске компаније Зиђин, пошто је произведено рекордних 5.188 тона бакра у концентрату, саопштила је данас компанија Зиђин.
zijin
Фото: Printscreen

Генерални директор Србија Зиђин Купер Јиан Симинг каже да је руда бакра, откопавана у марту у три борска и једном мајданпечком руднику, била "тешка" непуних 1,7 милиона тона, а њеном прерадом у флотацијама, први пут од доласка Зиђина, извучено је више од 5.000 тона бакра у концентрату.

"У свим аспектима пословања Сербиа Зијин Цоппер приметан је помак. Евидентно је да смо се покренули и у пољима управљања безбедношћу и заштите животне средине, а то је видљиво на свим нивоима. Побољшања се, захваљујући труду и раду свих запослених, односе и на резултате у производњи", рекао генерални директор те компаније.

Правилно руковођење радом свих огранака Сербиа Зиђин Цоппер и њених фабрика и погона довело је до напретка у свим аспектима пословања компаније, наводи се у саопштењу.

Свуда је, како је оценио генерални директор Јиан Симинг, приметан помак, па и у пољима управљања безбедношћу и заштите животне средине.

Он је навео да се побољшања, захваљујући труду и раду свих запослених, односе и на учинке у производњи, па су у марта постигнути и најбољи резултати у рударењу од оснивања заједничке компаније.

"Први пут од доласка Зиђина, за месец дана произведено је више од 5.000 тона бакра у концентрату, тачније 5.188 тона", каже Јиан Симинг.

Руда бакра, откопавана у марту у три борска и једном мајданпечком руднику, била је "тешка" непуних 1,7 милиона тона, а укупне ископине износиле су преко 8,5 милиона тона.

Рудари и флотери у "Великом Кривељу" дали су прошлог месеца 2.016 тона бакра у концентрату, њихове колеге из Мајданпека 1.823 тоне, а допринос укупним учинцима из "Новог Церова" је 1.003 тоне бакра у концентрату.

Додатних 300 тона бакра је у марту стигло из борске "Јаме".

Од почетка године, рудари Бора и Мајданпека остварили су 25 милиона тона ископина.

У првом кварталу 2021. уклоњено је 19,8 милиона тона раскривке и откопано 5,2 милиона тона руде.

У флотацијама је у истом периоду произведено 15.082 тоне бакра у концентрату, наводи се у саопштењу Зиђина.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести