У Србији почели да раде први Теслини пуњачи

БЕОГРАД: Прва четири брза пуњача за електричне аутомобиле марке Тесла постављена су поред робне куће Икеа у Београду и већ су у функцији, речено је из компаније Тесла.
elektropunjaci
Фото: Tanjug/Pixabay.com/ilustracija

Након што се на друштвеним мрежама појавила фотографија на којој се виде радници који инсталирају Теслине "суперпуњаче" код Икее, из Тесле је званично потврђено за Б92 да су ова четири брза пуњача за електрична возила те компаније стављена у функцију.

То су уједно и први Теслини брзи пуњачи у Србији, чије је постављање најављено још 2017. године.

Како су рекли у тој компанији, реч је о четири "суперпуњача" снаге 150 kW за допуну батерија електричних Тесла аутомобила.

Пуњачи су првенствено намењени возачима ових модела који у транзиту пролазе кроз Србију, како би могли да допуне погонске батерије и наставе даље свој пут без дужег заустављања.

Зато је и одабрана локација у непоредној близини ауто-пута, али и главног града Србије.

Из Тесле наводе да ће власници Модела С, Модела X и Модела 3 од сад моћи код Икее да допуне своја возила за 20-ак минута, што ће им омогућити да пређу и до 250 додатних километара.

Званична информација о локацији београдских пуњача требало би ускоро да буде доступна на Теслином сајту, као и на "тачскрин" екранима у возилима овог произвођача.

У Тесли још додају да отварају још једну станицу с брзим пуњачима у Србији, такође дуж ауто-пута на коридору 10, код Алексинца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести