У трећем кварталу на „Николи Тесли“ 77 одсто мање путника него лане

БЕОГРАД: У трећем кварталу ове године број путника на Аеродрому "Никола Тесла Београд" био је мањи за 77,7 одсто у односу на исти период лане и износио је 478.000, саопштила је компанија Винчи Ејпортс, матична групација компаније Белгрејд Ејпорт која управља Аеродромом "Никола Тесла".
aerodrom nikola tesla
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, ilustracija)

Број путника у јулу је био мањи за 84,1 одсто, а у септембру за 69,7 одсто.

Укупан број путника за првих девет месеци је износио 1.468.000, што је за 68,7 одсто мање него у истом периоду прошле године, наводи се у саопштењу.

Комерцијални летови на београдском аеродрому су током трећег квартала више него преполовљени, пошто их је било 9.972, односно 55,5 одсто мање у односу на период јул-септембар 2019. године.

Број путника опслужених на 45 аеродрома у Винчи мрежи у трећем кварталу ове године био је мањи за 79,1 одсто у односу на исти период претходне године и износио је 15 милиона путника.

Током првих девет месеци, укупан број путника смањен је за 67,9 одсто у односу на исти период 2019. године.

Како се наводи у саопштењу, путнички саобраћај је забележио делимичан раст током летње сезоне, јер су од 15. јуна у земљама Шенгена постепено отваране границе, а ограничења путовања су у многим државама била ублажена.

Аеродроми са којих се обављају првенствено туристички и домаћи летови били су у најбољем положају услед новонастале ситуације у јулу и августу.

Ово побољшање потрајало је до септембра, када су ограничења путовања поново ступила на снагу, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести