Уређено пет путних прелаза на прузи у Трстенику 

ТРСТЕНИК: „Инфраструктура железнице Србије“ у Трстенику, на прузи између Крушевца и Краљева уредила је пет путних прелаза.
Pružni prelaz/FoNet/Infrastruktura železnice Srbije
Фото: Пружни прелаз/Фонет/Инфраструктура железнице Србије

„Инфраструктура железнице Србије“ саопштила је да су уређени путни прелази "Шумадија“, „Трстеник“, „Петолетка“, „Почековина“ и „Осаоница“.

На овим местима, „Инфраструктура железнице Србије“ урадила је зауставне линије и поставила седам нових сетова вибро трака, које служе за успоравање брзине друмских возила пре наиласка на пругу.

Поред тога, по први пут на српским пругама „Инфраструктура железнице Србије“ је на путним прелазима у Трстенику поставила соларне маркере колосека, наводи се у саопстењу.

На пет трстеничких путних прелаза постављена су укупно 42 маркера путних прелаза на соларни погон, који током ноћи светле и на тај начин упозоравају на приближавање путном прелазу. 

Поред тога, „Инфраструктура железнице Србије“ поставила је на ових пет путних прелаза и 116 саобраћајних знакова вертикалне друмске сигнализације. 

Имајући у виду да кроз Трстеник свакодневно пролази шест пари путничких возова, а у робном железничком саобраћају месечно између 20 и 30 теретних композиција, уређењем ових пет путних прелаза ниво безбедности саобраћаја се унапређује.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести