Ускоро градња брзе саобраћајнице Шабац-Лозница

ШАБАЦ: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је у Шапцу скори почетак изградње брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице.
z
Фото: Tanjug

После састанка с начелником Мачванског управног округа Владаном Красавцем и председником Месне заједнице Мајур Иваном Нешковићем, она је оценила да ће та брза саобраћајницу, која ће се финансирати из кредита од 210 милиона евра, бити врло значајна за реализацију инвестиција у овом делу Србије.

Навела је да је то пројекат који је у стратешком плану већ неколико година, а за који је Министарство финанијсија уредило услове заједно с Министарством финасија Азербејџана.

Ми ћемо узети кредит од 210 милиона евра, тај кредит ћемо врло брзо одбранити у парламенту пред посланицима и пројекат куда ће ићи сама брза саобраћајница, односно аутопут од Руме до Шапца, а од Шапца до Лознице брза саобраћајница, 'Путеви Србије' као инвеститор доставиће јавности на увид, рекла је Михајловићева.

Азербејџанска компанија Азвирт ће заједно са српским компанијама изводити радове, а министарка каже да је план да када се узме кредит и заврше административни послови за неколико месеци, у августу или септембру почну радови.

Најавила је да ће прво почети изградња моста у Шапцу преко Саве.

Надам се да ћемо у року од две и по године и добити брзу саобраћајницу, рекла је Михајловићева и нагласила да ће она пролазити поред Мајура, тако да ће грађани те месне заједнице имати директан прилаз брзој саобраћајници.

Пре састанка у Месној заједници Мајур, министарка је обишла асфалтрирану Травничку улицу и разговарала с грађанима Мајура, који су јој се пожалили на проблеме које имају у својој локалној заједници и на локалну власт у Шапцу.

Новинарима је после састанка у МЗ Мајур рекла да су "Путеви Србије" асфалтирали две улице у Мајуру и навела да је срамота што оне нису биле асфалтиране две деценије.

Показала је фотографије како су те улице изгледале раније без асфалта и додала да нико није желео да уради тај посао.

Увек кад долазим последњих година у Шабац и у одређене месне заједнице, буде ми жао и тешко да видим да политичари почињу да деле људе по томе ко за кога гласа. То је погрешно, поручила је министарка.

Нагласила је да Влада Србије и председник Републике Александар Вучић не деле грађане по томе за кога гласају.

Ми смо овде да радимо за све грађане и грађанке Србије, ми смо ту да асфалтирамо, помажемо, правимо услове да се нормално живи у сваком делу Србије, био то Шабац, Ниш, Београд, Лозница. То је порука свима који желе да се баве политиком да пре свега буду одговорни, рекла је Михајловићева.

Навела је и да је већ разговарала с директором Канцеларије за јавна улагања Марком Благојевићем о пројектно-техничкој документација за реконструкцију школе и изградњу фискултурне сале, за шта је држава издвојила 131 милион динара.

Ту школу, подсетила је, похађа 880 ђака који данас раде фижичко васпитање у учиниоци.

Навела је да нада да ће у наредних десет дана бити одобрена набавка и почети радови, што је веома важно за све људе који живе у Мајуру. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести